Diepe Druk, wat is dat precies?

In deze video legt Anja Caers, baby Osteopaat D.O. uit wat de werking is van Diepe Druk. Waarom vindt jouw kleintje dit zo fijn en waarom het helpt om beter te slapen.


Wat is diepe druk?
Het NUNKI lakentje werkt volgens het principe van diepe druk. Diepe druk is een gelijkmatige druk die dieper gaat dan de oppervlakkige huidlagen. Een prikkel die doordringt tot de diepere huidlaag en zelfs spieren en gewrichten stimuleren de enteroceptoren en proprioceptoren. Je wordt je dan meer bewust van je eigen lichaam en keert naar binnen, waardoor omgevingsprikkels minder worden waargenomen.

Voorbeeld: als er een insect over je arm loopt, dan voelt dat als een prikkel van buitenaf. Het kriebelt en je reageert erop door je arm te bewegen. Een stevige massage (diepe druk) laat je juist meer in je lichaam zakken en helpt je ontspannen. Een stevige knuffel heeft datzelfde effect.

Wat doet diepe druk?
Diepe druk helpt het zenuwstelsel reguleren. Het stimuleert het parasympatisch zenuwstelsel en brengt je lichaam in een staat van rest & digest. Je maakt dan meer oxytocine, endorfine, dopamine en serotonine (de voorloper van het slaaphormoon melatonine) aan. Ook remt het de aanmaak van het stresshormoon cortisol.

Het NUNKI lakentje creëert diepe druk
Ligt een kindje onder een licht lakentje, dan krijgt het meer externe prikkels en blijft het alert. Het NUNKI lakentje creëert die diepe druk waardoor het kindje meer naar binnen zal gaan. Dat is ideaal om je over te geven aan slaap.

Anja Caers (Baby- en Kinderosteopaat): “Ik werk al meer dan 20 jaar met baby’s en jonge kindjes in de praktijk. Ik ben ongelofelijk enthousiast over het NUNKI lakentje en over het BUNDI slaapzakje. Ik was al lang op zoek naar een methode om diepe druk toe te passen bij jonge kindjes bij het slapen, vooral bij de onrustige slapertjes. Ik botste meestal op systemen die niet ergonomisch, niet prettig, niet praktisch of niet veilig waren. Dit concept van Frederieke Meihuizen is geniaal in zijn eenvoud.”

Vragen over diepe druk?
Heb je nog andere vragen over diepe druk? Neem dan gerust contact met ons op!


Frederieke Meihuizen

Eigenaar Fedde&Kees®

Ik ben Frederieke, getrouwd met Ewoud en mama van 4 kindjes. Na op veel plekken gewoond te hebben, ben ik gesetteld in Nieuwkoop. Ik werkte in de commercie tot mijn vierde kindje geboren werd. Fedde was een huilbaby en vanuit deze wanhoop heb ik de producten van Fedde&Kees bedacht. Ik gooide mijn leven om en begon met ondernemen. Sinds 2018 help ik andere ouders naar een betere slaap!