Mamma hysterie, geschreven door Debbie, mama van Davi.

Mamma hysterie.

Iedereen die ooit het genoegen heeft gehad moeder te worden weet wat ik bedoel met het “angst” hormoon wat je er gratis en voor niets bij krijgt zodra je moeder (in spe) bent.

Wij vrouwen zijn gezegend met een stel hersenen die zo “geprogrammeerd” zijn dat we al snel een risico zien in het “oorzaak gevolg” scenario. Niets ten nadele van jullie mannen die dit lezen hoor. Gooi hier een toename aan hormonen bovenop en je hebt, zoals ik het noem, de Mamma hysterie te pakken. En terecht maken wij ons snel druk om die ene kans dat het fout kan gaan in een, wat volkomen veilige, situatie kan lijken.

Toen ik mijn eerste kindje kreeg (Alessia nu 6 jaar) sliep zij zo rustig dat ik regelmatig ging kijken bij d’r of ze nog wel ademde. Juist haar rustige gedrag maakte mij ongerust. Op iets oudere leeftijd kroop mevrouw de eerste nacht dat ze in haar ledikantje lag omhoog onder de dekens vandaan. De volgende ochtend lag ze dan ook niet meer onder het, netjes en strak laag opgemaakte, bedje maar helemaal bovenin ondersteboven gedraaid. Zelf heeft ze vast en zeker heerlijk geslapen maar ik had direct last van mijn Mamma hysterie. “Wat nou als…”

Ik heb naar een oplossing gezocht voor haar nachtelijke wilde bewegingen en vond een soort matras riem waarbij ik haar als een cadeautje inwikkelde. De riem ging om het matras en met drie kortere stukjes een tussen haar beentjes door en de andere over haar buikje heen met stevig klittenband. Ze vond het vreselijk, vooral het stuk tussen haar beentjes en mijn mama hart vond het ook maar zielig. De hysterie was opgelost maar of het nou ideaal was, “nee”, dat denk ik niet.

Nu zes jaar later hebben we er een zoontje (Davi, geboren 31 okt 2018) bij en ben ik per toeval in contact gekomen met Frederieke de bedenker van het Nunki lakentje. Toen ze mij haar ideeën vertelde Ik kon alleen maar denken “wat een fantastische uitkomst is dit”. Bedacht vanuit het hart ten goede van onze kinderen en ontworpen voor een stukje gemoedsrust voor al die mama’s met dezelfde Mamma hysterie als ik.

Onze zoon Davi is nu net drie weken oud en slaapt sinds week 1 onder het Nunki wiegen laken. Zodra hij heerlijk ingepakt is hieronder zie je hem direct rustig worden. Davi is gelukkig geen huilbaby of al sterk genoeg om onder zijn lakentje uit te komen waardoor we genoodzaakt waren naar oplossingen te zoeken, dit keer zijn we de potentiële gevaren en rusteloze nachten (voor zowel kindje als ouder) voor! Ik kan je zeggen dat het mij een zeer gerust gevoel geeft dat onze zoon veilig, geborgen en tevreden slaapt.

Liefst Debbie

Frederieke Meihuizen

Ik ben Frederieke, getrouwd met Ewoud en mama van 4 kindjes. Na op veel plekken gewoond te hebben, ben ik gesetteld in Nieuwkoop. Ik werkte in de commercie tot mijn vierde kindje geboren werd. Fedde was een huilbaby en vanuit deze wanhoop heb ik de producten van Fedde&Kees bedacht. Ik gooide mijn leven om en begon met ondernemen. Sinds 2018 help ik andere ouders naar een betere slaap!