Afbouwen van inbakeren

Het afbouwen van inbakeren kan knap lastig zijn als je baby niet slaapt zonder inbakeren. Je kindje is gewend aan de begrenzing en hunkert naar dat geborgen gevoel. Het is daarom geen goed idee om van de een op de andere dag te stoppen met inbakeren. Laat je baby langzaam wennen aan de nieuwe situatie door het inbakeren stap voor stap af te bouwen.

Wanneer inbakeren afbouwen

Ergens tussen de 3 en 6 maanden begint je baby met omrollen. Dit is het moment dat je direct moet stoppen met inbakeren. Rolt een ingebakerde baby op zijn buik, dan kan dat vervelende gevolgen hebben. Neem dus geen risico en start tijdig met het afbouwen van inbakeren. De algemeen aanvaarde richtlijnen raden aan het inbakeren af te bouwen voor de leeftijd van 6 maanden.

Gemakkelijk inbakeren afbouwen met Fedde&Kees

Het NUNKI lakentje en BUNDI slaapzakje van Fedde&Kees zijn speciaal ontwikkeld om het afbouwen van inbakeren gemakkelijker te maken. Het NUNKI lakentje neemt de onrust weg en biedt geborgenheid en begrenzing door de diepe druk sensatie. Het slaapzakje heeft ritsjes onder de armpjes die je steeds iets verder open kunt doen. Het tempo bepaal je zelf. Zo kan je baby langzaam wennen aan steeds iets meer bewegingsvrijheid.

Bekijk de Follow up set


Tip! Begin met de eerste stapjes tijdens de middagslaapjes. Dit heeft het minste impact op je eigen nachtrust. Start met het niet-dominante armpje door de rits telkens iets minder ver dicht te doen. Zodra je baby hieraan gewend is neem je stap voor stap ook het andere armpje mee.

Inbakeren afbouwen met andere methodes

Gebruik je de traditionele inbaker-methode? Dan begint het afbouwen met het volledig vrij leggen van een armpje. Dit is direct een grote stap, want je baby krijgt ineens veel meer bewegingsruimte. De fijne motoriek en controle over de spieren ontwikkelen pas tussen de 7 en 9 maanden. Als je het inbakeren al een paar maanden eerder moet stoppen vanwege het omrollen is je baby vaak nog niet toe aan deze bewegingsvrijheid. De ongecontroleerde bewegingen zorgen er dan voor dat je baby weer moeilijker slaapt.

Het goede nieuws is dat je de Fedde&Kees methode langer kunt gebruiken omdat het NUNKI lakentje de eerste fase van het omrollen vertraagd. Daarna is het NUNKI lakentje geschikt voor kindjes tot ongeveer 3 jaar. D
é oplossing voor onrustige baby’s die al kunnen omrollen.

Vragen over het afbouwen van inbakeren?

De combinatie van het NUNKI lakentje en BUNDI slaapzakje is voor duizenden baby’s zeer succesvol als het gaat om het langzaam afbouwen van inbakeren. Elke baby is anders, dus als je graag advies wil staan wij voor je klaar. Neem gerust contact met ons op.

Bekend van:

ONZE KLANTEN HOUDEN VAN ONS!

Gebaseerd op 300+ reviews

Waarom onze klanten van ons houden:

Geborgenheid

Diepe druk en begrenzing zorgen voor geborgenheid. Zo valt én blijft je kindje rustig in slaap.

Makkelijk instoppen

Je baby instoppen is super simpel, iedereen kan het. Naar bed gaan wordt weer een liefdevol moment!

Gratis support

Je krijgt gratis support en advies van Fedde&Kees. Wij staan voor je klaar om jou te helpen!