Waarom een lage TOG-waarde het verschil maakt

Het ouderschap zit vol met keuzes, vooral als het gaat om het verzorgen van je pasgeboren baby. Een van de grootste beslissingen is het creëren van de juiste slaapomgeving voor je kleintje. Bij Fedde&Kees begrijpen we dat het ouderschap al uitdagend genoeg kan zijn. Daarom willen we je graag ondersteunen met ons zorgvuldig samengestelde assortiment babybeddengoed. Onze producten, zoals het NUNKI lakentje en het BUNDI slaapzakje, zijn speciaal ontworpen met jou en je baby in gedachten. Daarom hebben we gekozen voor een lage TOG-waarde.

Waarom een lage TOG-Waarde?

Simpelweg omdat we jouw baby's veiligheid en comfort bovenaan ons lijstje hebben staan. We willen dat je baby blij wordt van onze producten. Om maar even bij het begin te beginnen: TOG staat voor Thermal Overall Grade. Het vertelt je hoe warm beddengoed is. Een lage TOG-waarde betekent dat het beddengoed minder warmte vasthoudt, terwijl een hoge TOG-waarde juist meer warmte biedt. 

Bij Fedde&Kees hebben we gekozen voor beddengoed met een lage TOG-waarde. Dit draait allemaal om het creëren van een comfortabele slaapomgeving voor je kleintje. Lees snel verder en ontdek waarom een lage TOG-waarde volgens ons de beste keuze is.

Waarom is een lage TOG-waarde belangrijk?

1. Veilig voor alle seizoenen. Met Fedde&Kees hoef je je geen zorgen te maken over seizoensgebonden beddengoed. Onze producten met lage TOG-waarde zijn veelzijdig en geschikt voor gebruik gedurende het hele jaar. In de winter kun je eenvoudig extra warmte toevoegen door een dekentje over het NUNKI lakentje te leggen, dikkere slaapzak of de producten te combineren met warmere kleding. Op deze manier hoef je minder nieuwe producten aan te schaffen en kun je het beddengoed van je baby combineren tot een fijn geheel. 

2. Oververhitting voorkomen. Warmte is gevaarlijker dan kou! Baby’s kunnen namelijk nog niet zweten zoals volwassenen dat doen. Ze verliezen warmte via hun hoofdje en handjes en dat maakt afkoelen een stukje uitdagender. Krijgt je baby het te warm in bed, dan kan dat grote gevolgen hebben. Door te kiezen voor producten met een lage TOG-waarde, verminder je het risico op oververhitting en zorg je ervoor dat je baby altijd veilig en comfortabel slaapt.

3. Elke babykamer is anders. Het ene huis is het andere niet. Misschien staat de zon bij jou de hele dag op de babykamer waardoor het snel opwarmt, of misschien heb je juist last van tocht in je huis. De ideale temperatuur voor een babykamer is 18 tot 20 graden, maar wij snappen ook wel dat dat niet altijd haalbaar is. Daarom is het handig om te werken met een basis die zo laag mogelijk is qua TOG-waarde, want warmte toevoegen is veel gemakkelijker dan warmte wegnemen.

4. Baby's laten horen wanneer ze het koud hebben. Een van de grootste voordelen van een lage TOG-waarde is dat baby's meteen laten merken wanneer ze het koud hebben. Een baby die het te koud heeft begint meteen te huilen, wat jou als ouder de kans geeft om snel te reageren en hen op de juiste manier warm te houden. Baby’s die oververhit zijn, hebben vaak niet meer de energie om van zich te laten horen. Je merkt er als ouder dus weinig van als je baby het te warm heeft. Dat maakt het zo gevaarlijk!

Elke baby is anders

Jouw baby is uniek en heeft eigen behoeften als het aankomt op slaap. Daarom hebben we gekozen voor een benadering die jou als ouder de vrijheid geeft om de juiste TOG-waarde te bepalen op basis van jullie individuele behoeften.

Met onze NUNKI lakentjes en BUNDI slaapzakjes kun je op een veilige en comfortabele manier voor je baby zorgen, terwijl je de vrijheid hebt om aan te passen aan veranderende seizoenen en temperatuurschommelingen. Geef je baby de beste start met onze producten die veiligheid en comfort combineren op een manier die past bij jouw unieke situatie.

Vragen? Staat vrij. Stuur gerust een e-mail naar klantenservice@feddekees.nl als je twijfelt over jouw situatie.

Liefs,

Frederieke
Frederieke Meihuizen

Eigenaar Fedde&Kees®

Ik ben Frederieke, getrouwd met Ewoud en mama van 4 kindjes. Na op veel plekken gewoond te hebben, ben ik gesetteld in Nieuwkoop. Ik werkte in de commercie tot mijn vierde kindje geboren werd. Fedde was een huilbaby en vanuit deze wanhoop heb ik de producten van Fedde&Kees bedacht. Ik gooide mijn leven om en begon met ondernemen. Sinds 2018 help ik andere ouders naar een betere slaap!