TOG waarde

OVER DE TOG-WAARDE

Om ervoor te zorgen dat je baby het niet te warm krijgt in de slaapkamer, geven de meeste fabrikanten hun babyproducten een TOG-waarde. De ‘Thermal Overall Grade’ is niet wettelijk verplicht, maar wél heel goed om te checken! Een kindje dat het te warm krijgt, en last krijgt van warmtestuwing, loopt namelijk een verhoogd risico op wiegendood. Dit is wetenschappelijk bewezen.

Dus: check of je baby niet te warm is aangekleed of toegedekt!

HOE WERKT DE TOG-WAARDE?

Kijk goed naar de kleertjes die je baby aanheeft, het type slaapzak of dekentje, en tel de verschillende TOG-waarden van alle onderdelen bij elkaar op. Controleer de temperatuur in de babykamer, en check de richtlijn hieronder.

Voorbeeld: Is het 20 °C – 22 °C in de kamer? Dan mag de opgetelde TOG-waarde van alles wat je baby aanheeft en waar ‘ie onder ligt, niet meer zijn dan 2.0.

 
TOG Waarde, Thermal Overall Grade, inbakeren, huil baby, baby, slapen, instoppen, reflux, onrustige baby, geborgen, wiegendood
Let op: bovenstaande is een richtlijn. Elke baby is anders, en kan dus anders reageren op de warmte van verschillende producten. Controleer daarom vooral de hals en voetjes van je baby: de huid mag niet klam of koud aanvoelen.