10 voordelen van het BUNDI slaapzakje

Het BUNDI slaapzakje is een echte lifesaver voor ouders van kindjes die onrustig slapen. Het alles-in-één-slaapzakje heeft een uniek design met ritsjes onder de mouwen. Hierdoor is het slaapzakje niet alleen ideaal voor kindjes die moeite hebben met rustig slapen, maar helpt het ook bij het afbouwen van inbakeren. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom duizenden ouders het BUNDI slaapzakje als een absolute must-have ervaren!

Als moeder van vier kinderen heb ik het BUNDI slaapzakje speciaal ontwikkeld voor mijn jongste zoontje. Hij was een ontzettend onrustige slaper en ik zocht een manier om hem rustig te krijgen. Mocht je geïnteresseerd zijn in de details, dan kun je het verhaal achter Fedde&Kees lezen. 

Net als ons prijswinnende NUNKI lakentje is het BUNDI slaapzakje een product waar ik zelf als moeder naar verlangde toen mijn kinderen nog klein waren. Ik besloot het product zelf te ontwikkelen zodat andere ouders er ook van kunnen profiteren. Inmiddels genieten meer dan 30.000 baby's van een betere nachtrust met de producten van Fedde&Kees en daar ben ik ontzettend trots op! In dit artikel lees je waarom BUNDI het favoriete slaapzakje is van duizenden ouders.

1. Milder dan traditioneel inbakeren

Traditioneel inbakeren is een vrij heftige, ingewikkelde en tijdrovende methode om je baby rustig te krijgen. Toch vallen veel baby’s gemakkelijker in slaap als ze niet meer ongecontroleerd kunnen bewegen. Daarom ben ik fan van een milder alternatief. Het BUNDI slaapzakje heeft ritsjes onder de mouwen die je kunt vastritsen aan het lijfje. Met de ritsjes dicht heeft je kindje meer bewegingsvrijheid dan bij traditioneel inbakeren, maar kan het niet meer maaien met de armpjes. Het heeft dus alleen de voordelen van inbakeren! Meer weten? Lees dan ook het artikel De voor- en nadelen van inbakeren.

2. Bewegingsvrijheid bepalen per slaapje

Met de ritsjes onder de mouwen kun je per slaapje de bewegingsvrijheid bepalen: met de ritsjes open is het een gewoon slaapzakje en met de ritsjes dicht is het een mild alternatief voor inbakeren. De ritsjes zijn heel sterk, waardoor je er ook voor kunt kiezen om de ritsjes slechts een stukje dicht te doen. Dit maakt het slaapzakje ideaal om inbakeren af te bouwen! Doe simpelweg elk slaapje de ritsjes een klein stukje verder open en laat je kindje langzaam wennen aan steeds iets meer bewegingsvrijheid. Heeft je kindje een moeilijke dag? Dan doe je de ritsjes helemaal dicht en geef je de volgende dag weer iets meer bewegingsvrijheid. Zo kun je inbakeren stapje voor stapje afbouwen, op een tempo dat bij jouw kindje past. 

3. Ideaal voor nachtvoeding

Het BUNDI slaapzakje is je beste vriend tijdens de nachtvoeding. De ritsjes onder de mouwen maken het hele proces simpel, waardoor jij en je baby niet helemaal klaarwakker zijn na het voeden. Ben je klaar met voeden, dan doe je de ritsjes weer dicht en leg je je kindje terug in bed. Dit is in slechts een paar seconden gefikst en geeft veel minder gedoe dan bij inbakeren. Ook heeft het BUNDI slaapzakje ingebouwde wantjes die je borst kunnen beschermen tegen krabben tijdens het voeden. 

4. Ingebouwde wantjes 

De ingebouwde wantjes hebben allerlei voordelen. Ze geven je kindje een veilig en geborgen gevoel, waardoor het gemakkelijker in slaap valt. Ook beschermen de wantjes jou en je baby tegen krabben, want die kleine nageltjes kunnen bijzonder scherp zijn! Je kunt zelf kiezen wanneer je de wantjes gebruikt. Als je baby het warm heeft of kans heeft op koorts, kun je het bijvoorbeeld beter achterwege laten. Baby’s kunnen nog niet zweten zoals volwassenen dat doen en verliezen warmte via het hoofdje en de handjes. Als je baby het warm heeft, is het dus belangrijk dat je handjes vrij liggen.

5. Veilig inbakeren in de zomer

Met het BUNDI slaapzakje hoef je je geen zorgen te maken over oververhitting in de zomer. Het is gemaakt van luchtige en ademende stof, waardoor het de perfecte keuze is om je baby veilig in te bakeren, zelfs bij warm weer. Het slaapzakje heeft een TOG-waarde van 0,3, waardoor het ook gebruikt kan worden in de zomer. In tegenstelling tot bij inbakeren liggen de handjes helemaal vrij, waardoor je kindje gemakkelijk warmte kan verliezen. Zo weet je zeker dat je baby comfortabel en koel blijft tijdens het dutten.

6. Veilig inbakeren na vaccinatie

Na vaccinaties kunnen baby’s koorts krijgen. Om die reden kun je je baby beter niet inbakeren, want dan kan hij de warmte niet goed kwijt omdat de handjes in het inbakerzakje zitten. Dat is extra vervelend, want na een vaccinatie heeft je baby waarschijnlijk juist extra behoefte aan comfort en geborgenheid. Gelukkig kun je het BUNDI slaapzakje dan veilig gebruiken. Het zachte materiaal geeft je kindje een fijn gevoel en de handjes liggen vrij om warmte te verliezen. 

7. Draagt bij aan een vast slaapritueel

Het BUNDI slaapzakje kan helpen bij het creëren van een vast slaapritueel voor je baby. Het aan- en uittrekken van het slaapzakje werkt als een signaal voor je kleintje dat het tijd is om te gaan slapen. Zo bereid je kindje zich mentaal voor op wat er komen gaat en dat zal onrust wegnemen. Het is bewezen dat een consistent slaapritueel bijdraagt aan een goede nachtrust!

8. Helpt bij onrustige voeding

Sommige baby's kunnen onrustig zijn tijdens het voeden, vooral als ze prikkels van buitenaf ervaren. Het BUNDI slaapzakje helpt de prikkels te verminderen en creëert een rustgevende cocon waarin je baby zich kan concentreren op het voeden. Beweegt je kindje veel met de armpjes? Dan kun je ervoor kiezen om de ritsjes onder de mouwen (een stukje) dicht te doen. Zo kan het slaapzakje bijdragen aan een ontspannen voedingsmoment voor jou en je baby. 

9. Het is extreem simpel

Wat ouders fantastisch vinden aan het BUNDI slaapzakje is de eenvoudige manier waarop je het kunt gebruiken. Iedereen kan het en doet het meteen goed. De ritsjes onder de mouwen zijn gemakkelijk te bedienen. Geen gedoe, gewoon eenvoudig en effectief.

Het aantrekken van het slaapzakje vraagt wel om wat oefening. De werking zit in de strakke mouwtjes en deze horen dus ook echt strak te zitten! Om het aantrekken gemakkelijker te maken kun je het beste kiezen voor een rompertje met korte mouwen of zonder mouwen. Met warm weer is alleen een luier voldoende! Tip: rol de mouwtjes van het BUNDI slaapzakje terug om het handje er gemakkelijk doorheen te krijgen. 

10. Gewoon een heel fijn slaapzakje!

Het BUNDI slaapzakje is een heel fijn product, waar zowel baby’s als ouders dol op zijn. Het kan worden gebruikt als inbakerzakje, maar ook als een 'normale' slaapzak. De zachte en luchtige stof zorgt voor ultiem comfort. De slaapzakjes zijn zo fijn dat ouders regelmatig aan ons vragen of we ook grotere slaapzakjes verkopen zonder ritsjes, voor als het kindje ouder wordt. Deze zitten nog niet in ons assortiment, maar we vinden het heel fijn om te horen dat ouders zo blij worden van het BUNDI slaapzakje.

Bekijk BUNDI

Let op! Koop het BUNDI slaapzakje nooit op de groei. In een te groot slaapzakje kan je kindje teveel bewegen en dat gaat ten koste van de functionaliteit. Niet de leeftijd, maar de lengte van je kindje is leidend. Bekijk ook: welke maat slaapzak heeft mijn kindje nodig?

Ga je het BUNDI slaapzakje aanschaffen? Dan raad ik je aan om ook even dit artikel te lezen: 8 tips om BUNDI optimaal te gebruiken.

Liefs,

Frederieke

Frederieke Meihuizen

Eigenaar Fedde&Kees®

Ik ben Frederieke, getrouwd met Ewoud en mama van 4 kindjes. Na op veel plekken gewoond te hebben, ben ik gesetteld in Nieuwkoop. Ik werkte in de commercie tot mijn vierde kindje geboren werd. Fedde was een huilbaby en vanuit deze wanhoop heb ik de producten van Fedde&Kees bedacht. Ik gooide mijn leven om en begon met ondernemen. Sinds 2018 help ik andere ouders naar een betere slaap!